Muzica Live
Dintre toate momentele minunate de care veti avea parte in ziua nuntii, de muzica din timpul petrecerii va veti aminti cel mai des. Puteti uita ce invitat a venit sau nu la nunta, puteti uita ce s-a servit la meniu, ce fel de tort ati avut, ce fel de flori au fost pe mese dar cu siguranta melodia cu care ati deschis seara, muzica si artistii nu-i veti putea uita niciodata. Asta ne-au spus-o bunicii si parintii nostri, care, peste ani si ani de zile isi amintesc cu drag si cu emotie ziua nuntii lor.
Muzica populara da tonul la distractie, artistii interactioneaza cu invitatii si parca si bautura din pahar e mai buna cand iti canta un lautar la ureche melodia preferata, nemaivorbind de pofta de joc pe care ti-o transmit instrumentistii din orchestra, vorba romanului, “daca muzica si tuica-s bune, atunci toate-s bune”. Dupa cum spun 99% dintre mirese, muzica si formatia de nunta face cel putin 60% din reusita unui astfel de eveniment.
Atmosfera pe care artistii de muzica populara si petrecere o fac la orice eveniment, fie nunta, botez, zi de nastere, spectacol si mai nou majorat, la orice sarbatoare religioasa (obiceiuri de Craciun, de Paste si multe alte sarbatori de peste an din calendarul religios gen rugi, nedei, serbari campenesti), nu se va putea compara niciodata cu muzica mecanica (DJ).
Se asteapta ca formatia sa le faca pe plac si sa cante cu foc melodii si slagare pe care ei le stiu cantate de ani de zile si la alte nunti. Lipsa unei formatii poate da impresia ca ceva este artificial, cheful si pornirile invitatilor fiind astfel inhibate, binecunoscuta fiind vorba romanului ca “nunta fara lautari e ca…..slujba fara popa….”
Orchestra are un rol foarte important in ziua nuntii.
Muzica de petrecere va suna de cand intra primul invitat, apoi mult asteptatul “DANSUL MIRILOR”, jocul popular traditional, cantece de masa, pana ce ultima lumanare de pe masa va fi stinsa.Amintiti-va orice mare eveniment sau orice petrecere la care ati fost si v-ati simtit bine. Cum ar fi fost fara muzica?
Incercati sa planuiti muzica din timp cu atentie, astfel incat sa reflecte gusturile voastre personale dar si pe cele ale invitatilor.Cautati sa stabiliti cu formatia ce gen de muzica sa cante, ganditi-va la invitati si la zonele din care acestia provin. Dupa ce ati stabilit acest lucru intrebati formatia daca au in repertoriu melodii potrivite pentru fiecare regiune. Sigur olteanul vrea sa danseze pe melodii din zona Olteniei, moldoveanul din Moldova, etc.
Astfel cresteti sansele ca fiecare sa se distreze si sa se simta ‘ bagat in seama ‘. Cea mai potrivita metoda de a cunoste o formatie este sa o urmariti la un eveniment de gen. Puteti sa economisiti timp si sa-i urmariti in exemplele video puse pe site-ul nostru. In colectia de formatii va prezentam artisti experimentati din care puteti alege. In sectiunea dedicata acestora puteti gasi filmari, videoclipuri, melodii si poze din care va puteti forma o ideea apropiata de conceptia acestora despre nunta. Ascultati si apreciati singuri cine se potriveste mai bine dorintelor voastre.