Nena Damian

Formatia Florin Ionas Generalul

Nena Damian

Nena Damian 0748645985 

Născută în Mediaș, județul Sibiu, însă a crescut pe Valea Bistrei, în județul Caraș-Severin, în localitatea Zăvoi, un colț de rai și de cantec popular. În prezent locuieste la Timișoara alături de soțul sau si cei doi copii.

Citeste mai mult...

Provine dintr-o familie de artiști, pictori restauratori, care i-au inspirat iubirea pentru artă încă de când era mică, în special pentru muzică fiind și ei niște iubitori ai muzicii populare autentice. În prezent este solistă de muzică populară.

A absolvit Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara, secția canto clasic, facand in paralel si canto jazz. A studiat la Scoala de Arte populare din Timisoara canto popular sub îndrumarea prof. Carmen Popovici Dumbrava. Din dorința de a avea un alt domeniu de activitate a făcut Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, specializare Științe politice și Masterul Sistemul infodocumentar în context European. Debutul l-a avut în urma colaborării cu casa de discuri General Music în anul 2012, după participarea la o preselecție, fiind și singura casă de discuri cu care colaboreaza. Mai apoi au urmat colaborări cu televiziuni și radio-uri locale, Info Tv, Vest tv, Teleeuropa Nova, Radio Lipova, Radio Reșița, și naționale, Etno Tv, Hora Tv și Favorit.

În perioadă liceală a făcut parte din ansamblul Iedera din Oțelu-Roșu, timp de 3 ani, participând în fiecare an la diferite spectacole și festivaluri internaționale la Hațeg, Herculane, Reșița, Logoj.  A participat la Festivalul Topul Mărțișorului în Timișoara câștigând locul I.

Un alt gen de muzică care ii place foarte mult este și cel de muzica ușoară, gen pe care îl cânta la evenimentele și petrecerile la care participa. Alte hobby-uri sunt pictura, poezia, călătoriile.

Prima dată a apărut pe albumul Claudiei Ionaș – „Astăzi fac 18 ani” si apoi pe compilațiile, “Toți ați fost cândva copii”, “Nunta de vis”, “Io mis nana mândrelor” și “Cheful muzicanților vol.4 – Nașu și fina”.

Vezi mai putin text...

0748645985 

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Masina.

    Call Now Button