Petrica Miulescu Irimica

Formatia Florin Ionas Generalul

Petrica Miulescu Irimica

 

Petrica Miulescu Irimica s-a nascut in satul Parvova, comuna Lapusnicel, judetul Caras-Severin. A debutat in 1978 pe cand era elev la liceul din Orsova cu formatia lui Mihai Stanciu Pitigoi. Tot in adolescenta a obtinut si primele premii la “Festivalul Portilor de Fier” si “Cantec nou in Mehedinti”.

Citeste mai mult...

De-a lungul anilor a colaborat cu ansamblurile folclorice “Doina Cemei” (Baile Herculane), “Danubius” (Drobeta-Turnu Severin), “Semenicul” (Resita), etc. In anul 1990 a inceput colaborarea alaturi de binecunoscuta formatie a lui Sandu Florea.

In 1994, la cererea romanilor din Sydney dornici sa il auda, a efectuat un prim turneu de sapte luni in Australia, iar in 1995 a cantat in Germania. In iarna 1997-1998 a fost din nou “ambasadorul” cantecului popular romanesc in Australia.

In repertoriul sau predominante sunt temele de dragoste, dorul de sat si de oameni. Interpretul traieste la Orsova dar nu a uitat dragostea pentru folclorul banatean, dovada fiind cele patru CD-uri pe care le-a realizat: “Iubesc tot ce mi-i pe plac” (2001), Volumul de doine “La mormant la tata meu” (2004), “Pentru maica am un dor” (2005) si “Am deschis la maica poarta” (2006).

Este de asemenea de remarcat faptul ca si azi canta cu acompaniamentul formatiei “Florea” din Armenis condusa de Simion, fiul regretatului Sandu Florea. Artistul subliniaza faptul ca nu poate uita folclorul autentic din zona sa de bastina, pe care este mandru ca-l poate impartasi lumii intregi.

Printre albumele lui mai amintim: “Doamne eu faceam ce vrei pe tata sa nu mi-l iei”, “Unde esti sa ma dezmierzi”. Ultimul sau album se intituleaza “Pentru ochii verzi ca iarba”, lansat in iulie 2008, album cu muzica de petrecere in care s-a inspirat din muzica sarbeasca veche.

Ceea ce il face cel mai fericit si mai implinit pe indragitul nostru banatean este faptul ca se simte iubit si admirat de patimasii muzicii populare de fiecare data cand urca pe o scena.

Vezi mai putin text...

Petrica Miulescu Irimica || M-o bagat o mandra-n boala || LIVE Petrica Miulescu Irimica -Am o viata si am facut de toate | LIVE Venue Timisoara Petrica Miulescu Irimica LIVE nunta Alina & Nelutu VENUE Timisoara Petrica Miulescu Irimica | LIVE- Venue TIMISOARA

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Inima.

    Call Now Button