Lucian Dragan

Formatia Florin Ionas Generalul

Lucian Dragan

Lucian Dragan s-a nascut in orasul Lipova, judetul Arad. A crescut intr-o familie de instrumentisti de traditie: bunicul sau, Simion Dragan a cantat la vioara, tatal sau, Doru Dragan la acordeon, iar fratii sai au activat in acelasi domeniu, astfel inspirandu-i si lui aceasta frumoasa pasiune . Primul care l-a remarcat a fost invatatorul de la clasele I-IV, dl Codreanu, la serbarile organizate in cadrul scolii.

Citeste mai mult...

A fost colaborator al Casei de Cultura Lipova iar de la varsta de 14 ani incepe sa cante la acordeon, evoluand alaturi de solisti consacrati ai muzicii populare banatene precum Elena Jurjescu .

In anul 1995 debuteaza ca solist vocal si incepe sa colaboreze cu studiouri de inregistrare audio-video din Arad si Timisoara. Apoi realizeaza cateva turnee in strainatate alaturi de ansamblul folcloric “Dumbrava Sibiului”, primul fiind in 1996 in S.U.A., impreuna cu solista de muzica populara Maria Petrescu. Urmatoarele turnee au avut loc in Germania (1997, 1998, 2003).

La inceputul anului 2007 cariera i se schimba radical, incepand colaborarea cu doi oameni de renume ai muzicii populare precum: Florin Ionas care este saxafonist, compozitor si textier si Ghita Olaru.

Lucian Dragan a lansat noua albume, primite cu caldura de public. Cele mai iubite melodii ale artistului sunt: “Mandra floare trandafir”si “De-ar sti cucul sa vorbeasca”, pe care le canta de fiecare data cu placere la nunti sau la alte evenimente private, reusind sa incinga atmosfera si sa ridice de la mese toti invitatii.

Vezi mai putin text...


Lucian Dragan-Live Nunta Lucian Drăgan Live Nuntă Lucian Dragan Live Nunta Lucian Drăgan-Live- Nuntă

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Camion.

    Call Now Button