Anca Pantiru

Formatia Florin Ionas Generalul

Anca Pantiru

Sunt interpreta de muzica populară banateana , iubesc cântecul , el este însăși viața mea ! Nu as putea trai fără cântec sunt parte din el , si el din mine. Iubesc ceea ce fac si sunt extrem de implicată si devotată profesiei mele. Am fost instruită și condusă pe drumul cântecului popular de marea doamna a cântecului Bănățean , Ana Pacatius, pe care o consider o a doua mama , fiindcă mi-a fost mereu alături cu sfaturi bune, cu învățăminte de viața ce mă vor călăuzi pe tot parcursul existentei mele.

Citeste mai mult...

Eram chiar un copil când am pășit pentru prima data in clasa d-nei Prof.Ana Pacatiuș și aveam mari emoții , dar doamna profesoara , a întrezărit in mine un mare talent!! Bineînțeles au urmat ani de studiu , de vocalize, tehnici de respirației , teorie , solfegii și tot ce era necesar , pentru devenirea mea ca artist, in adevarata definiție!

Am obținut 16 premii , pt unii multe , pt alții putine, dar pt mine ele reprezintă cartea mea de vizita, fac parte din activitatea mea de artist !

La vârsta de 20 de ani am editat primul album , doamna profesoara a insistat enorm sa fac imprimări fiindcă era momentul oportun , sa construiesc usor o cariera frumoasa !!

Am imprimat albumul ,, Satu’ meu in sărbătoare , ce cuprinde 13 piese dintre care amintesc : ,, La mulți ani intr-o zi mare ,, o hora superba care este des solicitata la emisiunile de folclor ale radiourilor banatene !!

Șapte ani mai târziu , la 27 de ani , am înregistrat cel de-al doilea album Intitulat sugestiv : ,, De micuța am tot cântat,, un superb soroc , care este o piesa des cântată in concursuri de tinerii aflați la porțile afirmării !! Acest lucru ma onorează și îmi demonstrează ca este cu adevărat un cântec valoros !! As mai aminti de melodia închinată bunicii care m-a crescut : ,, De la poarta pan’ la cuina / Ma petrece maica buna ,, , Satule părinte drag ,, ,, Mândra ești mireasa ,, -o hora de nunta care îmi este des cerută la evenimente sau ,, Intr-un pahar /Beau fericire și amar ,, , -o superba melodie , care a intrat in atenția iubitorilor de muzica banateana !!

O colaborare de succes este cu domnul Florin Ionaș <<Generalul>>, am înregistrat pentru moment , cu dumnealui , doua melodii de petrecere : o ardeleana ,, Misc-oțâra muzica ,, și ascultarea ,, Nu mă las pan’nu ma țuci ,, care au un impact foarte bun in rândul iubitorilor de muzica de petrecere !! Sigur , este doar începutul colaborării , fiindcă va pregătim noi surprize muzicale atât din registrul muzicii de petrecere cât si cu muzica populară !!

O alta colaborare frumoasa este cu domnul Stoian Mirciov, alături de care, am înregistrat in primăvara anului 2017 melodia ,, Un vis magic ,, , o ascultare sârbească, de succes . Dacă veni vorba de colaboratori aduc mulțumiri, tuturor celor care m-au ajutat cu texte , cu linii melodice , cu un sfat și cu o vorba buna !! Sigur, drumul meu cel al cântecului nu este unul ușor , cum nimic in viața nu este , dar atat timp cât avem credință in Dumnezeu , hotărâre , determinare și dorința de reușită , cu siguranța ni se vor întâmpla lucruri bune !! Eu îmi construiesc cariera de ani de zile , și tot construiesc și pun cărămida peste cărămida , ca sa fie solida , puternica și rezistenta cu trecerea timpului ! Deși , mi s-au închis porti , de multe ori , fără ca măcar sa inteleg motivul , Dumnezeu mi-a deschis altele 10 și m-a ajutat mereu !!

Asta sunt eu, interpreta de muzica populară banateana, Anca Panțiru.

Vezi mai putin text...

Anca Pantiru si Florin Ionas - Generalul - Misc-otara muzica Anca Pantiru si Florin Ionas - Generalul - Nu ma las pan` nu ma tuci Anca Pantiru si formatia - Brau Live Nunta Anca Pantiru Live Nunta

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Masina.

    Call Now Button