Tinu Veresezan

Formatia Florin Ionas Generalul

Tinu Veresezan

 

Pasiunea pentru muzica a cantaretului Tinu Veresezan a inceput de la o varsta frageda, mama sa fiind solista la Ansamblul Casei de Cultura din Lipova, iar micul Tinu mergea cu ea la diferite spectacole. A inceput sa studieze acordeonul, primit cadou de la parintii sai, apoi pianul si clapele, studiind cate 6-7 ore pe zi.

Citeste mai mult...

Datorita talentului si ambitiei, ajunge clapar titular intr-o formatie renumita din zona, condusa de Florin Ionas. A cantat pana la 22 de ani in formatia acestuia, apoi, impreuna, au hotarat ca Tinu sa devina solistul formatiei. A urmat o perioada de studiu si exercitii vocale interminabile.

A inceput sa invete piese noi, iar in anul 1999 a imprimat primul material cu muzica populara la un studio din Arad, fapt care s-a bucurat de un mare succes pe plan local. In 2003 este invitat la o filmare cu ETNO TV la Nasaud, realizata de Valeria Arnautu iar in septembrie acelasi an este chemat de Adi Balint de la Oradea, la o filmare in localitatea Spinosi de Pomezu din judetul Bihor. Acolo l-a cunoscut pe Varu’ Sandel, cu care a legat o frumoasa prietenie. Este autorul si primul interpret al melodiei “Mandra floare trandafir”, careia ii face si videoclip, primul sau videoclip, de altfel. Videoclipul, timp de un an este difuzat pe postul ETNO TV. In urma succesului acestei melodii, este invitat in toate zonele tarii, chiar si in strainatate, astfel incepand succesul.

In 2004, impreuna cu Varu’ Sandel, face videoclip la “Suparat, suparat”, piesa cedata de Teo Catarov. De asemenea, inregistreaza un material orchestrat de Vlady Knejevici. Tot cu acesta, realizeaza si un album de muzica usoara, in care introduce si piesa “Suparat, suparat”.

De-a lungul carierei sale, artistul a colaborat cu mai multi artisti cunoscuti, printre care Mirela Petrean, Adriana Antoni, Cristina Turcu Preda, Stana Izbasa, Puiu Codreanu sau Angela Rusu,lansand impreuna melodii de succes.

Tinu Veresezan a lansat in cariera sa peste 10 albume, printre care “Vad cum zboara viata mea”, “Cheful Muzicantilor”- volumul 1 si 2, “La lumina soarelui”, “Prietenii de langa mine”. Toate albumele au fost primite cu caldura de public, piesele incluse fiind nelipsite de la petreceri.

In 2005 scoate inca un cantec de succes, intitulat “Dragostea bunicilor”, caruia ii face si videoclip, iar in decembrie 2005 inca unul, numit “Muguras de primavara”. Cel mai recent album lansat de Tinu Veresezan este intitulat “Au innebunit vecinii” si promite sa aduca buna dispozitie in randul petrecaretilor, artistul fiind cunoscut pentru atmosfera de voie buna pe care o creeaza la fiecare eveniment unde este invitat.

Cea mai recenta colaborare a lui este cea cu Claudia Ionas, la colindul lansat in iarna anului 2013 intitulat “De craciun ma-ntorc acasa”.

Vezi mai putin text...

Tinu Veresezan & Petrică Nicoară - De joc live 3 Tinu Vereșezan - Live Nunta 2017 Tinu Veresezan-Dansul Mirilor Live Tinu Veresezan Live - Nunta

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Inima.

    Call Now Button