Florin Ionas Generalul

Formatia Florin Ionas Generalul

Florin Ionas Generalul

Florin Ionas – Generalul 0748645985 

Numele meu real este Florea Florin, dar sunt cunoscut de catre public sub numele de scena Florin Ionas – Generalul.

M-am nascut in data de 28 octombrie 1970 in localitate Lipova, judetul Arad, localitate in care locuiesc si in prezent.

Oamenii care mi-au dat viata, m-au crescut si mi-au insuflat dragostea pentru muzica sunt Florea Ioan si Maria.

Viata mea este cu adevarat implinita de cand am cunoscut-o pe Maria, care mi-a devenit sotie si care mi-a daruit cel mai scump lucru din viata mea, pe Claudia.

Citeste mai mult...

Pasiunea pentru muzica am mostenit-o de la tatal meu( saxofonist),el fiind dealtfel primul meu dascăl in muzica. Cânt de la 9 ani, am rămas dedicat acestui instrument minunat şi ii multumesc tatălui meu pentru rigoarea cu care m-a format ca instrumentist.

Cu timpul, pe langa latura interpretativa, ca artist, am simtit nevoia de a ma exprima si sub alta forma, prin creatie: compozitie si versuri.

De-a lungul anilor am compus, recreat si aranjat cantece folclorice autentice pentru toate varstele atat din zona Banatului (Cantecele noastre din Banat, Cine-i om dintr-o bucata, Doamne la omu’ sarac, Tot ma bate gandul sa vand tot, Canta cucu’ intr-un varf de prun, Braul tatilor, Cu opinca găurită, Din tarina asta am crescut, Cand s-aduna fratii laolata, Cu coleasa si cu branza am crescut si multe altele) cat si din Ardeal (Mândră floare trandafir, Măruleţ măr înflorit, De-ar şti cucu’ să vorbescă, Dragostea bunicilor, Cu ce m-am ales în viaţă, Când eram copil la tata, Cu cămaşa ruptă-n coate, Am plecat cândva pe jos).

Un alt capitol in creatia mea pe langa cantecele din folclor a fost muzica de petrecere. Cantecele de petrecere le-am compus special pentru diferite evenimente din viata comunitatilor atat pentru evenimente publice (serbari campenesti, rugi, nedei, baluri) cat si pentru evenimente private (nunti, botezuri, aniversari etc.).

A fost visul meu, ca oriunde ma duc sa cant, sa cant muzica mea, asa cum o simt eu, si mai mult de atat, creste inima in mine cand vad ca publicul imi canta piesele.

Vezi mai putin text...

Florin Ionas Generalul 0748645985 

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Ceasca.


    Call Now Button