Zorica Savu

Formatia Florin Ionas Generalul

Zorica Savu

zorica-savu

Zorica Savu s-a nasct in satul Maru, judetul Caras-Severin, a mostenit vocea de la parinti dar si de la bunica sa.
Cea care a remarcat-o a fost invatatoarea ei, aceasta indrumand-o sa-si urmeze visul de a canta si de a participa la tot felul de concursuri de muzica populara.

Citeste mai mult...

Prima data a activat in cadrul ansamblului “Iedera” sub indrumarea marelui doinitor Achim Nica, apoi a colaborat cu ansamblurile “Semenicul” din Resita, alaturi de care a avut spectacole in strainatate, “Timisul” si “Banatul” din Timisoara, a participat si la festivalurile romanilor din Australia si America (New York, Atlanta, Florida si Chicago). Prima diploma care a obtinut-o a fost in tabara de pionieri “Navodari”, apoi au urmat multe alte premii importante, precum premiul I la “Cantarea Romaniei”, locul II la festivalul “Pe deal la Teleormanel”- Alexandria, locul II la “Flori pe Mures” de la Reghin sau premiul special al juriului la concursul “Maria Tanase” din Craiova, 1995.

Au urmat apoi primele inregistrari la Casa de Discuri Electrocord din Bucuresti, avandu-i ca dirijori de orchestra pe Marius Olmazu si Stefan Cigu iar inginer de sunet pe maestrul Vasile Sibana.

Artista de muzica populara se poate lauda cu numeroase albume de folclor lansate, precum “Hai la munte sus”, “Ce-or crezut dusmanii mei”, “Dragul meu, copilul meu”, “Iau viata de la-nceput”, “Cine-i om ii om oricand”, “Din Sibiu pana-n Banat”, “Mama mea maicuta buna”, “Las mostenire”, dar si de colinde “Seara de Craciun”, “Ingeri de lumina”.
Zorica Savu stie sa dea tonul la petrecere la fiecare nunta sau eveniment unde este invitata, programul sau artistic aducand buna dispozitie si cheful de dans pana in zori de zi.

Vezi mai putin text...

Zorica Savu - Ruga de la Oțelu Roșu 2016 Zorica Savu la Ruga Comunei Orțișoara 2017 Zorica Savu si Florin Ionas - Generalul - Badita de altadat' Zorica Savu si Florin Ionas - Generalul - Pana ai parinti pe lume

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Avion.

    Call Now Button