Mirela Petrean

Formatia Florin Ionas Generalul

Mirela Petrean

Mirela Petrean s-a nascut in satul Gruni, din comuna Belinţ, judeţul Timiş iar in prezent locuieste in Lugoj.

Citeste mai mult...


Chiar daca parintii nu au fost de acord cu o cariera muzicala, Mirela Petrean si-a urmat visul, astfel ca, din copilarie a nutrit o sensibilitate pentru muzica, fapt ce a urcat-o ulterior pe cele mai inalte culmi iar datorita stilului sau autentic si vocei sale timbrate, ea devine profesionista.

La 16 ani a inceput Scoala Populara de Arte si a intrat in Ansamblul Casei Armatei, alaturi de care a participat la numeroase spectacole. Artista urmeaza cursurile Scolii Populare de Arte din Lugoj, la clasa de canto, si se angajeaza ca solista la ansamblul folcloric “Doina Lugojului”. Vocea Mirelei Petrean se face auzita in Banat o data cu inregistrarea primului cantec pentru Radio Timisoara, in 1993, la Casa de Cultura din Lugoj.

Avand ca model pe interpreta Nicoleta Voica, Mirela Petrean a luptat cu ambitie si perseverenta pentru a ajunge in fruntea clasamentelor. Artista a primit premiul pentru cel mai iubit slagar – “Cu ce m-am ales in viata”, la Gala Muzicii Populare Romanesti in 2011.

Mirela Petrean are inregistrate la case de discuri, o sumedenie de cantece, mai vechi sau mai noi, adunate cu truda, migala si rabdare, din tinuturile natale. In repertoriul ei predomina cantecele de joc si voie buna dar se regasesc si doine de dragoste si dor, bocete, balade care ilustreaza diverse teme.

Albumele lansate de Mirela Petrean sunt: “Doamne mult imi place viata”, “Lumea buna-i lumea mea”, “Cu ce m-am ales in viata”, “Nunta de vis” in colaborare cu Generalul, “Ceva-n viata tre’ sa schimb“, “Am plecat candva pe jos”, albume care cuprind melodii indragite de ascultatori, precum “Joaca nasul cu nasa”, “Bea Ioane cat iti pica bine”, “Eu fac nunta cum imi place”, “Nime’ nu m-o stapanit”.

Asadar Mirela Petrean a fost si va ramane un om de valoare al muzicii populare banatene care, prin prestatia ei, reuseste sa impuna respect si admiratie.

Vezi mai putin text...

Mirela Petrean si Florin Ionas - Generalul - Cand aud muzica buna Mirela Petrean si Florin Ionas - Generalul - Omu` care-i place viata Mirela Petrean si Florin Ionas - Generalul - Traiasca dușmanii si prietenii mei Mirela Petrean - Zilele orasului Lipova

    Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Camion.

    Call Now Button