Florin Ionas

Formatia Florin Ionas Generalul

Florin Ionas

Florin Ionas Generalul

Numele meu real este Florea Florin, dar sunt cunoscut de catre public sub numele de scena Florin Ionas – Generalul.

M-am nascut in data de 28 octombrie 1970 in localitate Lipova, judetul Arad, localitate in care locuiesc si in prezent.

Oamenii care mi-au dat viata, m-au crescut si mi-au insuflat dragostea pentru muzica sunt Florea Ioan si Maria.

Viata mea este cu adevarat implinita de cand am cunoscut-o pe Maria, care mi-a devenit sotie si care mi-a daruit cel mai scump lucru din viata mea, pe Claudia.

Citeste mai mult...

Pasiunea pentru muzica am mostenit-o de la tatal meu( saxofonist),el fiind dealtfel primul meu dascăl in muzica. Cânt de la 9 ani, am rămas dedicat acestui instrument minunat şi ii multumesc tatălui meu pentru rigoarea cu care m-a format ca instrumentist.

Cu timpul, pe langa latura interpretativa, ca artist, am simtit nevoia de a ma exprima si sub alta forma, prin creatie: compozitie si versuri.

De-a lungul anilor am compus, recreat si aranjat cantece folclorice autentice pentru toate varstele atat din zona Banatului (Cantecele noastre din Banat, Cine-i om dintr-o bucata, Doamne la omu’ sarac, Tot ma bate gandul sa vand tot, Canta cucu’ intr-un varf de prun, Braul tatilor, Cu opinca găurită, Din tarina asta am crescut, Cand s-aduna fratii laolata, Cu coleasa si cu branza am crescut si multe altele) cat si din Ardeal (Mândră floare trandafir, Măruleţ măr înflorit, De-ar şti cucu’ să vorbescă, Dragostea bunicilor, Cu ce m-am ales în viaţă, Când eram copil la tata, Cu cămaşa ruptă-n coate, Am plecat cândva pe jos).

Un alt capitol in creatia mea pe langa cantecele din folclor a fost muzica de petrecere. Cantecele de petrecere le-am compus special pentru diferite evenimente din viata comunitatilor atat pentru evenimente publice (serbari campenesti, rugi, nedei, baluri) cat si pentru evenimente private (nunti, botezuri, aniversari etc.).

A fost visul meu, ca oriunde ma duc sa cant, sa cant muzica mea, asa cum o simt eu, si mai mult de atat, creste inima in mine cand vad ca publicul imi canta piesele.

Vezi mai putin text...

  • [GalleryBox id=”1057″]
  • [GalleryBox id=”1058″]
  • Florin Ionas 0744 832 899 sau 0747 960 911

      Dovedeste ca nu esti robot, selecteaza: Avion.

    Call Now Button