Joc de Arad – Formatia General Music – Salon Premier Arad

Formatia Florin Ionas Generalul

Social

Joc de Arad – Formatia General Music – Salon Premier Arad

Joc de Arad – Formatia General Music este un colaj de cantece de joc, cantece de nunta din zona Aradului, conceput de Florin Ionas – Generalul interpretat de Diana Selagea, Daniel Ilie si Nena Damian, filmat la Salon Premier Arad.
Muzica de Arad are influente atat din zona Bihorului cat si a Banatului de Campie, Muresul fiind ca reper ,,granita„ care separa Banatul de Bihor si de Ardeal. Aceasta muzica de joc este nelipsita la orice nunta din Arad, Santana, Simand, Chisineu Cris, Ineu, Pecica, Gurahont, Varfuri, Halmagiu, Moneasa si toate localitatile din Crisana. ,,Ia-ti mireasa ziua buna„cantec interpretat de Claudia Ionas, ,,Gata-te mireasa bine„interpretat de Puiu Codreanu, ,,Soacra-i mama pentru mine„, ,,S-o suit nasu` pe cal„interpretat de Tinu Veresezan, ,,Rupt-or boii„, ,,Palinca si palincuta„ interpretat de Mirela Petrean sunt doar cateva dintre cantecele de Bihor pe care toti muzicantii de nunti, lautarii, formatiile si orchestrele din zona Aradului le canta la orice nunta.
Muzica de nunta traditionala creaza o atmosfera extraordinara in randul invitatilor imbiind-ui practic la joc si voie buna. Formatia General Music are privilegiul de a canta in proportie de 90% doar cantecele proprii, mai precis creatiile lui Florin Ionas – Generalul.

Call Now Button